Pravilnik o upotrebi kolačića

Kako Russell Hobbs koristi kolačiće?

Prilikom korištenja naših internet stranica, mobilnih stranica ili mobilnih aplikacija, informacije se mogu sakupljati uz pomoć kolačića i sličnih tehologija.

Ne prodajemo informacije sakupljene pomoću kolačića, niti prenosimo informacije trećim stranama, osim ako to zakon zahteva (na primer vladinim telima ili agencijama za sprovođenje zakona).

Korišenjem naših internet stranica, mobilnih stranica i mobilnih aplikacija, pristajete na korištenje kolačića prema opisu iz Pravilnika o kolačićima.

Za više informacija o tome kako koristimo, čuvamo i delimo informacije o korisnicima naših internet stranica, molimo vas da pogledate naš pravilnik o Politici privatnosti.

Što su "kolačići"?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš računar ili mobilni uređaj preuzima prilikom posete internet stranici ili aplikaciji. Vaš internet pregledač (kao što su Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari ili Google Chrome) šalje te kolačiće nazad na internet stranicu ili aplikaciju tokom svake sledeće posete, kako bi vas prepoznali i pamtili informacije o vašim preferencama.

Kolačići su jako korisni i obavljaju mnogo različitih poslova. Time pomažu da vaše posete našim internet stranicama budu što zabavnije i korisnije. Oni pamte vaše preference i generalno poboljšavaju vaš doživljaj.

Postoje dve različite vrste kolačića:

  1. Privremeni kolačići (Session Cookies). Oni traju samo za vreme onlajn sesije i nestaju sa vašeg računara ili uređaja kada zatvorite pregledač.
  2. Trajni kolačići (Persistant Cookies). Oni ostaju na računaru ili uređaju i posle zatvaranja pregledača i traju onoliko vremena koliko je određeno u samom kolačiću. Ovi trajni kolačići se aktiviraju svaki put kada posetite stranicu sa koje je kolačić generisan.

 

Koje kolačiće mi koristimo?

Prilikom korištenja naših internet stranica, mobilnih stranica ili mobilnih aplikacija, sledeće kategorije kolačića mogu biti sačuvane u vašem uređaju:

„Isključivo neophodni“ kolačići
Ovi kolačići su bitni, jer vam pomažu pri kretanju po internet stranicama i korištenju određenih sadržaja, kao na primer formulara za registraciju. Bez tih kolačića internet stranica ne može pravilno da radi. Ovi kolačići ne sakupljaju informacije o vama.

Funkcionalni kolačići
Ovi kolačići dopuštaju internet stranicama i aplikacijama da zapamte vaše izbore (kao na primer korisničko ime i izbor jezika). Oni nam omogućavaju da vam obezbedimo poboljšane sadržaje, prilagođene vama. Informacije koje ti kolačići sakupljaju nam ne daju informacije o vašem identitetu.

Analitički kolačići
Kako bi naše internet stranice, mobilne stranice i mobilne aplikacije bile relevantne, lake za korištenje i aktuelne, koristimo internet analitičke servise kao što je Google Analytics, koji nam pomažu da shvatimo kako ljudi koriste stranice i aplikacije. Na primer, možemo da vidimo koji internet stranice su  najpopularnije i da osiguramo redovno osvežavanje i unapređivanje sadržaja. Informacije koje skupljamo su anonimne i koriste se isključivo za statističke potrebe.

Ugrađen sadržaj i kolačići trećih osoba
Ponekad koristimo alate trećih strana za ugrađivanje fotografija i video sadržaja sa stranica kao što su Youtube, Facebook i Flicker, kako bi nam pomogli da vam obezbedimo najbolji mogući sadržaj. Kao rezultat, prilikom posete našoj stranici sa takvim sadržajem, moguće je da ćete doći u kontakt sa kolačićima tih trećih strana. Russell Hobbs ne kontroliše korištenje tih kolačića i ne može doći do njih. Proverite na internet stranicama trećih strana informacije o tim kolačićima.

Na našim internet stranicama, mobilnim stranicama i mobilnim aplikacijama, ćete videti i ugrađene veze za deljenje (Share). One vam omogućavaju jednostavno deljenje sadržaja sa prijateljima, putem mnogih popularnih društvenih mreža. Kada kliknete na jedu od tih veza, davalac usluge preko koga ste odlučili da delite sadržaj može postaviti kolačić. Ponavljamo, Russell Hobbs ne kontroliše te kolačiće i ne može im pristupiti.

 

 

Podešavanje upotrebe kolačića

Upotrebom dugmadi ispod možete uključiti ili isključiti kolačiće na ovim stranicama.

Molimo vas imajte u vidu da će isključivanje kolačića uticati na vaš doživljaj našeg vebsajta. Isključivanjem kolačića uklanjate sve ranije sačuvane kolačiće sa vašeg uređaja.Molimo vas imajte u vidu da uklanjanjem kolačića sa vašeg uređaja možete vratiti vaša podešavanja upotrebe kolačića sa našeg vebsajta na prethodni izbor.